ONTVANG 30,00% CASHCOINS ONTVANG 30,00% CASHCOINS
Tips voor het starten van een eigen onderneming
04/07/2017

Ben je klaar voor een nieuwe stap in je leven en ga je jouw eigen onderneming beginnen? Een spannende nieuwe fase waar veel zaken bij komen kijken. Om te beginnen schrijf je jouw nieuwe bedrijf in bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, maar dan ben je er nog niet. Je moet niet alleen veel gaan regelen, maar ook komt er heel veel op je af. Een aantal tips komen daarom vast en zeker goed van pas.

1. Stel doelen en strategieën op
Om resultaten te behalen is het belangrijk recht op je doel af te gaan en misschien nog belangrijker: bedenken hoe je dat doel gaat behalen. Bepaal daarom je doel en een passende strategie om deze te behalen.  Begin hiervoor met een ondernemingsplan. Werk uit wat je hoofddoel is, maar stel ook tussendoelen op. Er is niets zo fijn om tussentijdse doelen te behalen en dit zal je extra gaan motiveren. Maak per doel een strategisch plan: wat wil ik? Hoe ga ik daar komen? Wat heb ik daarvoor nodig? Stel deze vragen aan jezelf en je bent al gauw een aardig eindje op weg.

2. Aan het werk is aan het werk
Bij het opstarten van een bedrijf zal je wellicht in het begin vanuit huis werken. Ga niet aan de eettafel zitten, want dan ben je te snel afgeleid en vergeet je jouw doel. Richt daarom een kamer als kantoortje in zodat je in alle rust aan het werk kan gaan. Bestel indien nodig een bureau met bureaustoel. Denk hierbij ook aan comfort, als je hier de hele dag op moet zitten wil je niet na een half uur al een houten kont. Schaf ook een kast aan waarin je ordners gaat bewaren. Het strak bijhouden van administratie en keurig opbergen is iets wat je beter niet kan laten wachten. Voor je het weet is het niet meer overzichtelijk en wordt het onbegonnen werk.

3. Fris je kennis op of laat je kennis bijbrengen
Als ondernemer moet je een absolute duizendpoot zijn. Zeker in het begin, als je nog geen personeel hebt die gespecialiseerd zijn in bepaalde aspecten. Met een paar korte cursussen kan je kennis vergaren over bijvoorbeeld administratie, financiën, marketing. NHA biedt verschillende cursussen voor startende ondernemers om over onder andere deze aspecten de basiskennis bij de brengen. Zo ben je met 1 cursus klaar om te starten en kan je bijvoorbeeld later kiezen om een nog iets uitgebreidere cursus te volgen.

4. Word online vindbaar
Als bedrijf wil je ook online vindbaar zijn. De eerste stap hiervoor is het opzetten van een website. Dit is echt een vak, waardoor wij je aanraden van specialist gebruik te maken. Een Website Voor Weinig maakt professionele websites. Zij maken een opzet en werken deze uit, waarna jij de website vervolgens zelf eenvoudig kan onderhouden. Zo kan je zelf met gemak teksten, afbeeldingen en video’s op je website zetten. Ook kan je social media koppelen aan je website. Het aanmaken en onderhouden van bijvoorbeeld een Facebook pagina is dan ook absoluut een must.

5. Start met promoten
Een bedrijf dat bij niemand bekend is, zal weinig omzet gaan maken. Het is dus belangrijk dat je jouw potentiële klanten bekend gaat maken met jouw bedrijf. Richt jij je op consumenten? Ga dan simpelweg de huizen langs om flyers door de deur te doen of deel kleine presentjes uit waarop het logo is bedrukt. Flyers en presentjes kan je voordelig laten drukken bij bijvoorbeeld Drukwerkdiscounter.com.

6. Vergeet de verzekeringen niet
Hoewel je het liefst al je tijd en aandacht besteed aan  je bedrijf, is het ook van belang aan persoonlijke zaken te denken. De belangrijkste verzekering voor jezelf is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mocht je in de toekomst niet meer in staat zijn om te werken, dan verlies je jouw inkomen. Sluit deze verzekering daarom direct af! Mocht je arbeidsongeschikt raken, dan zal deze verzekering ervoor zorgen dat je niet zonder inkomen komt te zitten. Verzeker je ook tegen schade of diefstal. 

Wil je een aankoop doen? Zorg dan dat je met cashback shopt. Elke bespaarde cent kun je beter besteden aan je eigen onderneming.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Een Website Voor Weinig 15,00 CashCoins

Een Website Voor Weinig

Laat jouw website met korting ontwerpen bij Een Website Voor Weinig

Naar de actie
NHA 6,25 CashCoins

NHA

Start een thuisstudie met korting bij NHA: ruim 500 opleidingen en cursussen

Naar de actie
Drukwerkdiscounter.com 2,50% CashCoins

Drukwerkdiscounter.com

Laat in je huisstijl visitekaartjes, briefpapier, folders of catalogi drukken met korting bij Drukwerkdiscounter.com!

Naar de actie
Close
4,00% CashCoins
15% korting bij Spartoo
Code:15SEPNL1
ONTVANG 30,00% CASHCOINS ONTVANG 30,00% CASHCOINS
visit register click click