ONTVANG TOT 2,00% CASHCOINS bol.com
Tips om je optimaal voor te bereiden op het kopen van een huis
02/05/2017

Ben jij van plan om binnenkort een huis te gaan kopen? Daar komt, zoals je misschien al ervaren hebt bij een eerder huis, heel wat bij kijken. Zo moet je uiteraard een budget gaan vaststellen, je oriënteren op verschillende hypotheken en ver vooruit gaan denken. Om het allemaal een beetje overzichtelijker te maken, hebben wij 5 essentiële tips bij elkaar gezet, zodat je voor de belangrijkste dingen een beetje houvast hebt.

Maak een kostenplaatje en denk na over financiering
Wees realistisch en bedenk voor jezelf wat je maandelijks kan en wil betalen. Misschien kan je bijvoorbeeld wel een bepaald huis betalen, maar voel je je er toch niet helemaal zeker over. Op deze manier wil je dus eigenlijk niet het bedrag betalen, terwijl je dat wel kan. Wees dus bovendien ook altijd eerlijk, naar jezelf en eventueel je partner. Zo voorkom je dat je straks met een huis zit dat eigenlijk niet iets te duur is, of waar je eigenlijk niet helemaal tevreden mee bent. En dan moet je zien te voorkomen natuurlijk.

Ook moet je rekening houden met een eventuele daling van inkomsten; is er een baby op komst, dan gaat één van jullie of jullie allebei waarschijnlijk minder werken, en dat ga je voelen in de portemonnee en zo ook het betalen van de hypotheek. En kan de overgebleven partner het huis nog betalen bij overlijden van de ander? Allemaal dingen die misschien ver in het verschiet liggen, maar wel belangrijk zijn om mee te nemen in de beslissing.

Heb je moeite met het bepalen van jouw budget? Kijk dan eens op de website van het Nibud, daar vind je huishouduitgaven van de gemiddelde Nederlandse consument, welke je vervolgens kan aanpassen aan jouw eigen situatie. Op deze manier krijg je snel inzicht in je eigen budget. Super handig, dus.

Ga je het met je eigen budget niet redden? Dan zou je eventueel je ouders, familieleden of vrienden om een gunst kunnen vragen. Voel je je hier bezwaard bij? Dan zou je kunnen melden dat het schenken of lenen van geld voor beide partijen interessant kan zijn. Ouders, maar ook derden, mogen namelijk tot €100.000,- belastingvrij schenken. Hiervoor moet de ontvanger tussen de 18 en 40 jaar oud zijn en het geld besteden aan het kopen, opknappen of aflossen van een huis.

Win advies in
Een huis kopen is niet zomaar iets, het is daarom van belang om hier een zo weloverwogen mogelijke beslissing van te maken. Iets wat hier bij hoort, is het inwinnen van advies. Hierbij moet je niet alleen aan het advies van de bank denken, want deze geven uiteraard advies op basis van voordelen voor henzelf. Overweeg daarom om een onafhankelijk adviseur in te schakelen, zodat je niks over het hoofd ziet. Ook kan je je ouders om eerlijk advies vragen, als je geen geld wil uitgeven aan een adviseur, zij hebben dit namelijk ook al eens meegemaakt en kunnen je daarom van goed advies voorzien.

Als je al het nodige advies hebt verkregen is het tijd om te bepalen welke hypotheek het wordt en hoe lang je rentevast bent. Over het algemeen wordt er geadviseerd om een lineaire hypotheek af te sluiten, omdat deze optie op lange termijn goedkoper is. Wil je dit liever niet? Vaak is het ook mogelijk om een combinatie van hypotheken te kiezen. Het belangrijkste is om te gaan voor hetgeen dat het beste voelt.

Maak lijstjes met dingen die je moet regelen
Voorafgaand aan het kopen van een huis is er behoorlijk wat werk aan de winkel, maar wat dacht je van het moment waarop je het huis eenmaal hebt? Het is dan zaak om redelijk wat verzekeringen af te sluiten. Oriënteer je dus goed wat er allemaal afgesloten moet worden en bij welke partij je dat gaat doen. Bij Essent.be zou je bijvoorbeeld terecht kunnen voor stroom, en ook Corona Direct is handig om eens een kijkje bij te nemen.

Kortom; voorbereiding is het halve werk. Succes!

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Corona Direct 25,00 CashCoins

Corona Direct

Sluit met korting online jouw verzekering af bij Corona Direct

Naar de actie
Close
3,50% CashCoins
Ontvang 20% korting op je Converse schoenen
Code:EXTRA20
ONTVANG TOT 2,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click