ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
Meld je aan en ontvang direct 7,50
FR Français Help
Zo geef je een onvergetelijk Nieuwjaarsfeest
29/12/2015

Oud & Nieuw Nieuwjaarsfeest

Wat zijn jouw plannen voor Oud & Nieuw? Ga je met een grote groep vrienden stappen, nodig je familie en vrienden uit voor een gezellig feestje thuis of ben je in het buitenland? Voor alle thuisblijvers hebben we deze handige party guide opgesteld vol tips en advies voor een waanzinnig Oud & Nieuw feest!

Oud & Nieuw is geliefd en gehaat, vooral omdat verwachting en realiteit niet altijd overeen komen. Waarschijnlijk kijk je al weken uit naar 31 december, zit je om acht uur al klaar in je feestpak en begin je dan ook al met de oliebollen en champagne om een stevige bodem te kweken. Na een hoop spelletjes wordt het langzaam tien, elf uur en om half twaalf ben je zo moe dat je het liefst gewoon wil gaan slapen. Maar als je zelf zorgt voor gezellige mensen, uitbundige decoratie en heerlijke hapjes (en een enkele oliebol) dan wordt dat Oud & Nieuw-feestje zeker geweldig!

Oud & Nieuw Nieuwjaarsfeest

Drinken
Natuurlijk kan de champagne niet ontbreken. Kinderen krijgen een glaasje bubbels van de HEMA, zonder alcohol uiteraard. Voor volwassenen is een rosé-champagne net iets specialer. De meeste champagnehuzien zoals Piper Heidsieck en Moët & Chandon hebben er eentje in het assortiment. Zet de flessen wel op tijd in een koeler zodat hij om 12 uur klaar is om te poppen! Kleed de glazen aan met een cocktailprikker met een sterretje erop of garneer ze met een fortune-cookie van de lokale toko om met Chinese wijsheid het jaar te openen!

Eten
Ga je voor een culinaire avond of zijn de hapjes vooral gezellig? En komen alleen wat goede vrienden of staat je hele huis vol? Laat in dat laatste geval iedereen wat maken of meenemen - scheelt weer in de kosten. Je kunt het eten met Oud & Nieuw zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. De oliebol is een echte klassieker, maar een tafel vol vettigheid is niet zo gevarieerd. Denk eens aan lekkere toastjes met spinazie en artisjokharten, feta met bosui, gerookte zalm of een mini caprese salade. Van een uitgebreide kaasplank met wat stukjes worst en vleeswaren eet je de hele avond door!

Oud & Nieuw Nieuwjaarsfeest

Decoratie
Stiekem is Oud & Nieuw gewoon een kinderfeestje. Want ballonnen moeten er zijn - zo veel mogelijk en zo glinsterend mogelijk! Ook een dosis glitters, slingers met sterren en grote opblaasbare cijfers ('2016') doen het goed. Kleed de tafel met hapjes en drankjes extra feestelijk aan en versier de champagneglazen rondom met een suikerlaagje. Richt een hoek van de kamer in als 'photobooth' waar iedereen feestelijk op de foto kan. Zorg voor een leuke achtergrond (bijvoorbeeld van pakpapier of behang) en grappige accessoires, van feesthoedjes en gekke brillen van de feestwinkel tot kroontjes.

Alvast een gelukkig nieuwjaar! Wat ga jij doen met Oud & Nieuw?

   
Close
2,50% CashCoins
Profiteer van 5% korting op dierentuinen bij Tiqets
Code:5OFFZOO
ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
visit register click click