ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
Meld je aan en ontvang direct 7,50
FR Français Help
Welke autoverzekering past bij mij?
19/04/2017

Heb je net een nieuwe auto aangeschaft of wil je van verzekering wisselen? Je wilt niet door een ongelukje opgezadeld zitten met hoge kosten en een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Doordat de meeste mensen niet dagelijks een autoverzekering afsluiten, weten we niet goed waar we op moeten letten en weten we niet welke verzekering goed bij je past. Met de volgende tips hopen we je het afsluiten van een verzekering wat makkelijker te maken.

Welke verzekeringen zijn er?
In België is het wettelijk verplicht een Burgerlijke Aansprakelijkheid verzekering (BA) te hebben. Dit dekt materiële en lichamelijke schade die jij toebrengt aan anderen. Ongeacht welke verzekering jij kiest, zorg dat dit altijd onderdeel is van de verzekering

Daarnaast bestaat de omniumverzekering, welke niet verplicht is. Deze verzekering wordt ook wel “all-risk” genoemd. Vaak ben je bij deze verzekeringen verzekerd tegen alle soorten schade, ongeacht door wie deze veroorzaakt is. Doordat deze verzekering niet wettelijk verplicht is, kunnen de voorwaarden van deze verzekering bij iedere verzekeraar anders zijn.

Wil je niet minimaal maar ook niet maximaal verzekerd zijn? Dan is er de mini omniumverzekering. Je bent dan niet verzekerd als je zelf schade maakt aan jouw auto, maar  wel verzekering als je auto bijvoorbeeld gestolen wordt.

Hoe oud is de auto?
De leeftijd bepaald vaak de verzekering die je kiest. Indien je een splinternieuwe of zo goed als nieuwe auto gekocht hebt, is deze nog veel waard en die waarde wil je graag bewaken. Daarom wordt er in dit geval vaak voor een omniumverzekering gekozen. Een wat oudere auto wordt veelal verzekerd met een mini omniumverzekering of enkel met een BA verzekering. Maar wanneer is een auto “ouder” ? Voor het kiezen van een verzekering worden vaak de volgende verhoudingen aangehouden:

0 – 5 jaar: Omnium
6 – 10 jaar: Mini omnium
10+ jaar: enkel BA

Welke verzekeraar past bij mij?
Je hebt nu misschien wel een idee welke verzekering goed bij jou past en dus ben je op het punt aangekomen dat je moet gaan kijken bij welke verzekeraar jij jouw auto gaat onderbrengen. Dit is nog lastig uit te zoeken omdat de premies per persoon verschillend zijn. Dit is afhankelijk van het aantal schade vrije jaren die je hebt. Een aantal goede autoverzekeringen zijn bijvoorbeeld DVV, Touring of Corona Direct. We raden je aan deze 3 verzekeraars te vergelijken en zo te achterhalen bij welke van de 3 jij het voordeligst uit bent.

Ben je er nu uit welke verzekering bij jou past? Sluit direct je verzekering af met cashback.

 

   
Close
Tot 4,00% CashCoins
Ontvang 2% korting op jouw bestelling bij Autodoc
Code:GAINSNL2
ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
visit register click click