ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
Meld je aan en ontvang direct 7,50
FR Français Help
Vijf waanzinnige activiteiten voor in de kerstvakantie
24/12/2015

De gezelligheid van de feestdagen begint al ruim daarvoor én je blijft er extra lang van nagenieten. Wat is december toch een fijne maand, vooral omdat er zo'n lange vakantie in zit! Heb je vooral veel tijd en weinig plannen, dan kun je goed uit de voeten met deze tips. Gezellige activiteiten, uitstapjes en mini-vakanties die van deze kerstvakantie een onvergetelijke tijd maken.

Kerstvakantie België

Geen sneeuw? Maak een smelt-nooit-sneeuwpop!
De hoop op een witte kerst is al een tijdje geleden vergaan... Nu de temperatuur zo rond de 10-15 graden schommelt zien we nog weinig witte vlokken aan de hemel verschijnen. Maar in plaats van een pop van sneeuw kun je van kartonnen of plastic bordjes ook prima een 'sneeuwpop' maken. Knutselen dus! Versier de smelt-nooit-sneeuwpop met een wortelneus uit oranje karton, wiebeloogjes en een sjaal van crêpe-papier.

Kerstvakantie sneeuw

Maar nepsneeuw telt ook gewoon!
Wat dacht je van schaatsen of skiën terwijl het buiten hartstikke warm is? In de kerstvakantie kan alles. Veel kerstmarkten hebben een schaatsbaan, bijvoorbeeld in Antwerpen of Oostende. En net over de grens in Landgraaf ligt Snowworld, een overdekte sneeuwhal waar je even een test-rondje kunt snowboarden voordat je op wintersport gaat, of gewoon een hele dag in de sneeuw kunt spelen.

Een bezoekje aan de Winter Efteling
Om de kerstvakantie éxtra bijzonder te maken kun je een dagje naar het 'buitenland' plannen. Bijvoorbeeld naar het Nederlandse Kaatsheuvel, waar pretpark de Efteling speciaal voor de winter gewoon open is. Wanneer de dagen korter worden verandert de Efteling in een sprookjesachtige winterwereld vol twinkelende lichtjes, ijspret en warme vreugdevuren. Laat je betoveren door de romantische, winterse sfeer in de Winter Efteling!

Kerstvakantie België

Heel België Bakt
De kerstvakantie is het ultieme moment om iets lekkers bij je warme chocomel met slagroom te maken. Zélf te maken natuurlijk. Of het nou zandkoekjes of een tulband met rozijnen is, de zoetigheden eet je natuurlijk meteen uit de oven als ze nog lekker warm zijn. Je hebt tegenwoordig hele makkelijke pakketten waarmee je in een handomdraai brownies of cupcakes uit de oven tovert, of je gaat juist voor een healthy variant op basis van kokosolie en dadels.


Lekker spelletjes spelen!
Al eerder schreven we een uitgebreide blogpost over gezelschapsspellen (lees 'm hier!) want ze passen zo ontzettend goed bij de winter. Vooral tijdens feestdagen, als de hele familie bij elkaar is, is een spel spelen het gezelligste wat we kunnen bedenken. Liever online (casino-)spelletjes spelen? Ook dan kun je bij CashbackDeals terecht. Misschien win je een flinke kerstbonus of ben je gewoon lekker een middagje aan het pokeren.

> Wat zijn jouw plannen voor de kerstvakantie?

   
Close
3,85% CashCoins
Ontvang €15,- korting op abonnementen bij Plopsaland
Code:PLOPSADEALS
ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
visit register click click